Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Binnenland

Defensie schrapt dure oefeningen en schaft 3000 computerspellen aan

In de afgelopen decennia nam Defensie steeds meer computerspellen in gebruik. Militairen trainer vaker en goedkoper zonder het milieu te belasten en er munitie te verschieten. Daarnaast doen ze meer ervaring op, omdat in een computerspel veel verschillende situaties kunnen worden nagebootst.

Volgens de woordvoerder van defensie worden de omstandigheden tijdens het spel waarheidsgetrouw nagebootst. “Bij gevechten in de woestijn, wordt de temperatuur in het computerlokaal sterk verhoogd tot wel boven de 35 graden”. Ook werd er geprobeerd om computerspellen niet in het lokaal, maar buiten op locatie te spelen. Echter de regen en zand zorgde ervoor dat de computers niet goed functioneerden.

Op de vraag of dit wel de juiste wijze is om militairen op te leiden, reageert defensie geprikkeld. “Deze soldaten genieten een perfecte opleiding. Zoveel verschillende situaties zouden we in de praktijk nooit kunnen oefenen. Bovendien hadden we al jaren geen beschikking over munitie vanwege de bezuinigingen. In computerspellen kunnen de militairen toch weer eens echt schieten”.

De minister is blij met de aanschaf van deze nieuwe computerspellen. “Hiermee besparen we miljoenen euro’s en kunnen we de noodzakelijke bezuinigen eenvoudiger doorvoeren”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *