Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Binnenland

Vergeten patiënt toch nog overleden

De 76-jarige patiënt van het Amsterdamse St. Anna ziekenhuis, die was vergeten, is overleden aan de gevolgen daarvan.

De patiënt werd vorige week teruggevonden door schoonmakers van het ziekenhuis. De patiënt bleek volledig te zijn uitgedroogd en had al meer dan 5 dagen niet gegeten en gedronken. Hoe men de patiënt had kunnen vergeten is volgens het ziekenhuis een volkomen raadsel.

De 76-jarige patiënt bleek op een wat afgelegen kamer te liggen, welke geheel aan het einde van de gang is gesitueerd. Daarnaast was de patiënt wat verward en bleek hij geen naaste familieleden te hebben. “Vandaar dat hij ook niet snel is opgemerkt” aldus een medewerker die anoniem wil blijven.  “Gelukkig worden alle kamers, elke 2 weken gereinigd. Anders was hij mogelijk nog niet gevonden”.

De Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuis Patiënten (NVZP) is woedend. “Het is een schande dat dit gebeurt en het toont aan dat het met de kwaliteit in de zorg zeer slecht is gesteld”. De NVZP geeft bovendien aan dat de jarenlange bezuinigingen nu goed zichtbaar zijn. “Dit is een gevolg van het jarenlang bezuinigen op de zorg. We kijken er niet vreemd van op, dat dit vaker zal gaan gebeuren”.

Het ministerie van volksgezondheid vindt niet dat de bezuinigingen van de laatste jaren, een oorzaak zijn van de slechte zorg. “Wij delen die ervaring niet. Juist door op een beperkte wijze middelen beschikbaar te stellen kunnen processen in de zorg veelzijdiger en tegelijk efficiënter worden. Bovendien voelen wij ons niet verantwoordelijk voor fouten die in ziekenhuizen worden gemaakt”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *