Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Binnenland

Ernstige parkeerproblemen door demonstraties Extinction Rebellion

Tijdens de demonstratie van Extinction Rebellion klagen veel inwoners uit Den Haag over de enorme parkeeroverlast. Inwoners roepen dan ook om met het openbaar vervoer te komen als ze gaan demonstreren en de auto thuis te laten.

Veel demonstranten komen van ver. Een deel van de demonstranten komt zelfs uit een ander land. Demonstranten uit Engeland, Duitsland en Frankrijk zijn hier sterk vertegenwoordigd. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat zij niet de veroorzakers zijn van het parkeerprobleem. “Wij maken gebruik van een pendeldienst. De hele dag rijden er namelijk bussen op en neer vanaf Schiphol”.

De demonstranten zijn van plan de A12 te gaan bezetten. Dit zal gevolgen hebben voor mensen die wel moeten werken. Zijn worden daardoor ernstig benadeeld. Elk nadeel heeft natuurlijk zijn voordeel; Rijkswaterstaat ziet de demonstraties als uitgelezen kans om de geplande asfalteringswerkzaamheden naar voren te plaatsen. “Eigenlijk zouden we in oktober delen van de A12 nieuw gaan asfalteren. Deze demonstraties zijn natuurlijk ideaal om de werkzaamheden deze week al  te laten beginnen. We hopen dan ook dat de demonstraties nog even aanhouden”. Aldus een medewerker

Hoe lang de demonstraties gaan duren is niet bekend. Extinction Rebellion zelf geeft aan telkens terug te komen ook al worden ze verwijderd. Voor demonstranten die zich aanmelden om elke dag terug te keren zijn er hotelkamers gereserveerd. Meer informatie is te vinden op de website van de organisaties.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *