Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Binnenland

Honderden ambtenaren zoek na einde thuiswerkplicht

Het Ministerie van Financiën waaronder ook de belastingdienst valt, meldt dat er honderden ambtenaren zoek zijn, nadat de verplichting om thuis te werken is opgeschort. “Sinds de corona maatregelen begin maart verder versoepeld zijn, hebben we onze medewerkers opgeroepen zich te melden op het Ministerie. Enkele honderden medewerkers hebben zich helaas nog niet gemeld. Op dit moment doen we er alles aan om contact met hen te krijgen. Ook zijn we gestart met een extern onderzoek”, aldus Employment Officer Stefan van Rijsbergen van het Ministerie.

Onderzoek

Het Rijswijkse Bureau Blijlevens doet op dit moment onderzoek naar medewerkers die nog niet zijn teruggekeerd. Volgens Francis Zeggema van Bureau Blijlevens zijn de bevindingen nu al schokkend te noemen. “We hebben tot nu toe 146 medewerkers kunnen traceren. Daarvan bleken er 32 een andere baan te hebben, 17 personen gaven aan alleen nog maar thuis te willen werken en 3 personen bleken helaas te zijn overleden. De rest bleek ziek te zijn of had een andere geldige reden om niet te verschijnen”.

Het rapport van Bureau Blijlevens zal begin mei aan het ministerie worden gepresenteerd. Het ministerie van financiën is blij dat het rapport als zo snel beschikbaar zal zijn. “We zullen direct passende maatregelen gaan treffen zodra wij het rapport hebben ontvangen. Het kan natuurlijk niet zijn dat medewerkers al een andere baan hebben geaccepteerd, terwijl ze nog door het Ministerie worden betaald”. Van Rijsbergen wil niet zeggen welke passende maatregelen getroffen zullen worden. Wel laat hij doorschemeren dat het stoppen van het uitbetalen van het salaris, zeker tot de mogelijkheden behoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *