Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Achterhoek

Oude IJsselstreek wil verbod op verrommeling door reclameborden

De gemeenteraad uit de Oude IJsselstreek wil een halt toe roepen aan de vele reclameborden van bedrijven en organisaties, die te pas en te onpas langs de weg worden geplaatst. Volgens de gemeenteraad leiden de borden tot gevaarlijke situaties, vooral in gebieden waar veel verkeer voorbij komt. Daarnaast leidt het tot extra vervuiling en verrommeling van de omgeving. Aldus woordvoerder Han Beddinga uit de Oude IJsselstreek.

Wij zijn burgers de laatste maanden meer gaan betrekken bij ons beleid in de gemeente. Direct al werden we gewezen op de verrommeling door de vele reclameborden. Vandaar dat we als raad hebben besloten dat er paal en perk gesteld moet worden aan al deze borden. “Wel zullen er uitzonderingen worden gemaakt in het geval van speciale gelegenheden en in situaties waar het belang van de burger gediend wordt, zoals tijdens verkiezingen”, aldus woordvoerder Han Beddinga.

“Binnenkort gaan we in gesprek met de bedrijven en instellingen om samen naar oplossingen te zoeken. Wij denken daarbij aan vaste locaties waar de reclame uitingen kunnen worden aangebracht. Bedrijven die zich vervolgens niet aan deze afspraken zullen houden zullen mogelijk worden beboet. “Natuurlijk is dat niet ons doel, maar het zal tot veel minder verrommeling leiden”.

Een gedachte over “Oude IJsselstreek wil verbod op verrommeling door reclameborden

  • Robbie Schreur

    Waar ik mij ontzettend aan stoor is wat er zo bij een glasbak of humanitas kleding inzameling wordt neergezet ,of het zwerfafval dat je overal tegenkomt, de verloedering is in volle gang. Men kan toch met wijk camera’s zien wie er troep achterlaat op de punten die daar niet voor bestemd zijn . Ook het niet opruimen van hondenstront is een doorn in mijn oog terwijl er zakjes genoeg voorhanden zijn ,heb zelf 2 labradors en ruim het altijd op . Ook zie ik dat er brood in de parkjes wordt gegooid voor waarschijnlijk de vogels maar de ratten gaan er mee aan de haal logischerwijze, zou graag zien dat men daar scherper op wordt

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *