Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
AchterhoekGeen categorie

Voor twijfelende vegetariërs: Vlees van dode dieren

Je bent vegetariër omdat je niet wilt dat er dieren geslacht worden. Je hebt je hondje al weg gedaan omdat hij vlees eet. Je hebt er alles aan gedaan, maar toch blijft het knagen. Vlees is erg lekker en je mist het toch wel een beetje. Slagerij van Hasselt uit Doetinchem komt nu met dé oplossing: Vlees van dode dieren.

“Wij weten dat veel vegetariërs stoeien met de wil om toch vlees te eten. Het is voor hen niet eenvoudig om alleen nog maar plantaardig te eten. Bovendien is het ongezond. Wij hebben nu de oplossing door alleen dieren te slachten die aan het einde van hun leven zijn”. aldus slager Jesper van Hasselt. “Het is even wennen aan het idee, maar als je het éénmaal hebt geproefd wil je niet meer anders. En bovendien heeft de koe, het varken of schaap een goed leven gehad. Dat geeft een goed gevoel”.


Sinds de slagerij gestart is met de verkoop van vlees van dode dieren loopt het storm. “Wij zijn blij dat we hierop zijn ingesprongen, want het is niet eenvoudig om nog rond te komen met een slagerij. We moesten creatief zijn”. Volgens Slager Jesper van Hasselt loopt hij wel tegen zijn grenzen, omdat er te weinig dode dieren voorhanden zijn. “Mogelijk dat we ook weer bij de grote slachterijen gaan inkopen. In principe is dat hetzelfde want deze dieren zijn ook al dood. En de meeste klanten van ons proeven het verschil niet eens”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *