Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Binnenland

Oud wethouder Ulft mogelijk opvolger Asscher in Tweede Kamer

Nieuwe lijsttrekker PVDA wordt dinsdag officieel gepresenteerd

Nadat Asscher zich afgelopen week terugtrok uit de politiek zat de PVDA met een opvolgingsprobleem van de lijsttrekker. Er zijn vele namen genoemd, maar plotsklaps kwam daar een ‘bijzonder konijn’ uit de hoge hoed. Nog niet bekend bij het grote publiek, maar wel zeer geliefd in Twente;  John (J.W.) Haverdil zal volgende week mogelijk als nieuwe lijsttrekker van de PVDA worden gepresenteerd.

“John Haverdil is niet standaard. Klein van stuk maar wel een doorbijtertje, heeft goede connecties en geen enkel project is hem te groot, het maakt niet uit, John krijgt het geregeld”, verteld van Hennegom. (woordvoerder van de Partij). “Met John halen we een ervaren bestuurder binnen die niet uit het Haagse komt, hij komt uit de Achterhoek bij Twente”, aldus van Hennegom. “Het is belangrijk dat ook dit deel van het land zich beter vertegenwoordigd gaat voelen in Den Haag. Met John Haverdil halen we een stemmenkanon binnen”.

John Haverdil laat weten trots te zijn op het nieuwe lijsttrekkerschap binnen de PVDA. “Een droom die uitkomt. Er is nog veel te doen. Als eerste zal ik ze uitleggen waar de Achterhoek ligt! Daarnaast verwacht ik vanuit Den Haag net zoveel mooie projecten te kunnen realiseren, zoals ik in de Achterhoek heb gerealiseerd. Het zal wel even wennen zijn”, aldus Haverdil. “Nee, niet voor mij, nee, vooral voor de huidige tweede kamerleden die zeker zullen moeten wennen aan mijn pragmatische aanpak”. Vertelt Haverdil die een grote glimlach niet kan verbergen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *