Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Binnenland

Doorbraak fokker: Eerste vegetarische honden blijken levensvatbaar

Je bent vegetariër en toch wil je een huisdier. Tot nu toe kon dat natuurlijk niet. Maar nu is er de mogelijkheid een vegetarische hond in huis te nemen. Fokker Gerald uit Doorn (bij Utrecht) is het gelukt vegetarische honden te fokken die levensvatbaar blijken.

“Het heeft wat voeten in aarde gehad en heel wat proeven zijn tot ons groot verdriet verkeerd afgelopen, maar de huidige resultaten zijn zeer positief” aldus Gerald. Hij vertelt verder dat het onderzoek jaren in beslag heeft genomen, maar dat ze vooral zijn uitgevoerd met kansloze, afgedankte honden. “We behandelen elk dier met veel respect”. Gerald bleek zijn praktijk kennis te hebben gebundeld in samenwerking met academici uit Utrecht.

Gerald vervolgd: “Een hond is van oorsprong een carnivoor en had voorheen echt dierlijk voedsel nodig. Door het fokken van verschillende soorten is de metabolisme van deze honden gewijzigd en kunnen ze net als mensen leven als omnivoren. Ze kunnen overleven op zowel dierlijk als plantaardig voedsel”.
Gerald geeft verder aan dat hij al denkt aan nieuwe projecten. “Er is ook een grote vraag naar vegetarische katten. Op dit moment zijn er nog geen rassen die overleven op een vegetarisch dieet”.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *