Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
AchterhoekBinnenland

Leden akkoord met fusie tot FC Oude IJsselstreek

De samenwerking met de jeugd loopt al vlotjes en het zat er al aan te komen, maar velen blijken toch verrast door de snelheid: Een volledige fusie van Ulftse Boys uit Ulft met de voetbalvereniging GWVV uit Varsselder.

Bestuursleden, sponsoren en leden waren bijeengekomen in het dorpshuis in Varsselder, waar tot verrassing van velen beide besturen de nieuwe fusie presenteerden aan haar leden. Het overgrote deel van de leden heeft zondagavond echter positief ingestemd met de in het geheim voorbereidde fusie tussen de verenigingen Ulftse Boys en GWVV. Tijdens de bijeenkomst mochten de leden ook stemmen voor de nieuwe naam die de fusieclub zou gaan dragen. Uiteindelijk werd na meerdere stemrondes gekozen voor de naam ‘FC Oude IJsselstreek”.

Nieuwe tenues

Tenue_oudeijsselstreek

Afgelopen zondag werden ook de nieuwe tenues van de fusieclub gepresenteerd. Het geel van GWVV wordt gecombineerd met de opvallende strepen van de Ulftse boys. Dit resulteert in een frisse nieuwe en herkenbare kleur. “De nieuwe tenues passen exact bij deze fusie en we zijn er bijzonder trots op dat we dit, dankzij de Ulftse ondernemer zo snel hebben kunnen realiseren”.

Nieuwe accomodatie
De nieuwe fusieclub FC Oude IJsselstreek zal in de toekomst ook een nieuwe accommodatie gaan betrekken. Deze ligt precies tussen de huidige velden in. Beide verenigingen zullen geheel worden verplaatst, inclusief het bestaande Dorpshuis uit Varsselder. De gemeente “Oude IJsselstreek” heeft hiervoor 2,5 miljoen euro uitgetrokken. Ondermeer voor de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel onder de Oude IJsselweg. Daarnaast wordt er door beide verenigingen ongeveer 5 ton bijgelegd door verkoop van de bestaande terreinen.

Voetbalveld

Het licht gearceerde grotere deel wordt de nieuwe accommodatie waarmee in het najaar zal worden begonnen. De planning is dat beide clubs eind 2020 de overstap naar het nieuwe terrein zullen maken.

De nieuwe fusieclub zal echter al in juli 2019 van start gaan, waarbij nog van beide accommodaties gebruik gemaakt zal worden. In het nieuwe seizoen 2019/2020 zal FC Oude IJsselstreek mogelijk in de 2e klasse KNVB van start gaan en bestaan uit maar liefst 9 seniorenteams en meer dan 25 jeugdteams. De besturen zullen worden samengevoegd. Het voorzitterschap zal opnieuw worden ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *