Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Algemeen

Nieuwe CAO-ambtenaren: rokers moeten 3 vakantiedagen inleveren

Vakbonden en gemeentelijke werkgevers zijn nieuwe onderhandelingen gestart voor een nieuwe CAO-gemeenten voor de bijna 160.000 ambtenaren. De huidige CAO loopt eind van het jaar af.

Opvallend is de eis om rokende ambtenaren extra vakantiedagen in te laten leveren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat rokers minder effectief zijn. Daarnaast kan dit een aanzet zijn om te stoppen met roken. “Dat is voor iedereen veel beter”.

De vakbond is faliekant tegen: “Ambtenaren hebben slechts 52 vakantiedagen per jaar. Als ze daar ook nog eens 3 dagen van in moeten leveren, gaat dat ten koste van hun prestaties” aldus Gerrit Housheer van de vakbond. “Daarnaast valt het werk van een gemeente-ambtenaar onder de zwaardere beroepen”.

Housheer is ervan overtuigd dat deze eis voor het inleveren van 3 vakantiedagen van tafel moet. Verder vindt hij het schandalig dat tijdens de vorige CAO afspraken de pensioenleeftijd reeds is verhoogd van 55 naar 57 jaar. “Wij zullen ons met alle middelen verzetten. Mogelijk zullen er stakingen volgen zoals langzaam-aan-acties. Dat is een beproefd stakingsmiddel onder de gemeente-ambtenaren”.

Binnenkort zullen de gesprekken worden vervolgd. “Eerst is er de voorjaarsvakantie, waarin we de eisen van de werkgevers eens rustig kunnen overdenken. Wij willen niet overhaast te werk gaan”. besluit Gerrit Housheer.

 

5 gedachten over “Nieuwe CAO-ambtenaren: rokers moeten 3 vakantiedagen inleveren

 • Schandalig die ambtenaren. Waar zeuren ze over. Ik wou dat ik 52 of 49 vakantiedagen kreeg. Simpel gerekend is 52x8uur=416uren. De gemiddelde werknemer heeft er 208(in mijn geval). Zelfde als pensioenleeftijd 10jaar eerder als elk ander en nog klagen ook. De meeste ambtenaren worden betaald door de burger. Mag ook wat voor tegenover staan

  Beantwoorden
 • (Gemeente)Ambtenaren hebben standaard 22 verlofdagen per jaar en 1 werkdag is 7.12 uur (36 urige werkweek) En de pensioengerechtigde leeftijd is ook van 65 naar 67 gegaan. Dus in het stuk staan diverse hiaten of …… het is een 1 april grap op 30 maart…

  Beantwoorden
 • Rokers zijn ook minder effectief, een aamtal keren per dag naar buiten om je behoefte te bevredigen, gaat allemaal van de effectieve werktijd af. De niet-roker heeft die extra pauzes niet. Dus is het idee van minder vakantiedagen voor rokers nog niet eens zo gek!

  Beantwoorden
 • Ik vind dat extra roken voor de rokers Discriminatie naar de niet rokers laat ze maar roken in de pauze en dat de vakbond daar tegen is slaat nergens op laat ze goed werk gaan doen als men de vakbond nodig bent zijn ze niet thuis en alleen maar voor grote bedrijven werken

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *