Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Binnenland

“Vers” vlees uit supermarkt vaak ouder dan 2 jaar en meerdere keren ingevroren

De Consumentenbond heeft in samenwerking met de Nederlandse warenautoriteit een onderzoek ingesteld naar verschillende soorten vlees uit supermarkten. De resultaten zijn schokkend en zelfs slechter dan het onderzoek dat 4 jaar geleden is gedaan. Onder druk van de lage prijzen is de kwaliteit alleen maar slechter geworden. Daarnaast bleek dat vlees uit de meeste supermarkten meerdere malen was ingevroren. Vlees van aanbiedingen bleek soms bijna 3 jaar oud te zijn, de uiterste wettelijke grens, waarbij vlees nog als “Vers” mag worden verkocht.

Er is veel onderzoek gedaan. Daaruit is gebleken dat vlees vaak wordt verhandeld. Soms worden partijen vlees door meerdere landen versleept. Een voorbeeld is het vlees van de AH waarvan het meeste uit Noord-Afrika komt.  Hier worden  koeien geslacht, en vervolgens ingevroren voor transport naar Engeland. Daar wordt de hele koe ontdooid om opgesneden te worden in grote stukken en weer ingevroren. Vervolgens weer ontdooid om het vlees tot zijn uiteindelijke vorm te verwerken (biefstuk, entrecote, gehakt, enz.) Uiteindelijk wordt het, je raadt het al, weer ingevroren voor transport naar de winkel. Daar wordt het vlees weer ontdooid voordat het in het koelvak belandt. Iemand de tel bijgehouden? “Het vlees kan dan al 2 jaar oud zijn”

Vers betekent “ontdooit en niet ouder dan 3 jaar”
Volgens Albert Heijn is het vlees dat zij verkopen wèl vers. Wat vers betekent kon echter niet verklaard worden. “Uit het onderzoek is gebleken dat vlees van de meeste supermarkten al vaker is ingevroren en vaak al meer dan 2 jaar oud is”. aldus Emmy Uittewaal. “We worden met zijn allen bedonderd. Vers betekent gewoon dat vlees niet meer bevroren is en niet ouder dan 3 jaar!”

Dom
Goedkoop actie vlees zit veelal aan de uiterste bewaartijd van 3 jaar en komt meestal uit de grootschalige vleesindustrie.

“We zijn er met zijn allen tegen dat dieren slecht behandeld worden. Ook kijken we steeds vaker naar gezonde voeding. Maar dat vergeten we per direct zodra we de lage prijzen in de supermarkt zien”.  “Ik vind die mensen erg dom”, aldus Emmy Uittewaal.

 

 

 

 

86 gedachten over ““Vers” vlees uit supermarkt vaak ouder dan 2 jaar en meerdere keren ingevroren

 • In Noord Ierse plaats Umag staat een grote vlees uitsnijderij t.b.v. AH.

  Beantwoorden
 • Ik kan me niet voorstellen dat AH zijn reputatie niet op het spel zet,door dit vlees te verkopen!

  Beantwoorden
  • Want? Wat doen ze dat niet mag? Ze verkopen geen bedrijven vlees

   Beantwoorden
  • Indien ik dit juist interpreteer kun jij je dus wél voorstellen dat AH zijn reputatie op het spel zet???

   Beantwoorden
  • Willem Houtman

   De reputatie? Andere supermarkten bieden hetzelfde en de slager is in de praktijk alleen nog maar voor de hogere inkomens, daar de gewone man het niet meer op kan brengen… En het is ook nog maar erg de vraag of, in dit extreem corrupte tijdperk, het bij de slager allemaal wel goed gebeurt… Anyway, het blijft vlees uit de bio-industrie waar het beestachtig toe gaat…

   Beantwoorden
   • Volkomen mee eens. We worden door al die sectoren keerop keer bedonderd. Het is dat je een lichaam hebt die zo gezond mogelijk functioneert op het voedingsaanbod dat je hem voorschotelt. Het hangt van de individuele afweging af en het is altijd goed, tenzij je lichaam (maag) dat afwijst.

    Beantwoorden
    • Elke dag vlees eten is normaal geworden. Dat is de werkelijke oorzaak. Totale onzin

     Beantwoorden
   • Dat kan de gewone man best wel opbrengen! Maar we zijn verwend, gaan liever 2 x per jaar op vakantie, kopen een nieuwe auto of het bankstel moet nodig vervangen worden. En natuurlijk moeten we ook nog de nieuwste telefoon etc.. etc.. etc.
    Het gaat om keuzes maken.

    Beantwoorden
    • No fking way! Meeste mensen zouden willen dat ze het konden betalen! Ben dr namelijk zelf een van. Mensen zijn niet verwend. Je vergeet dat sommige mensen wel echt geld problemen hebben. Ik ga niet 2x per jaar op vakantie. Of koop un nieuw bankstel. Zoiets zou ik alleen doen als het huidige bankstel niet meer kan en er echt een nieuwe nodig is.

     Beantwoorden
     • Je wordt niet geboren met geldproblemen. Eet gewoon minder vlees en die 1 of 2 keer per week dat je het doet, doe het dan goed.

     • Dat je niet wordt geboren met geldproblemen is zeker waar,maar van hogerop zorgen ze er wel voor dat je ze krijgt,mijn man en ik hebben altijd hard gewerkt en kunnen om gezondheidsreden niet meer en mogen werken en wij worden gestraft …En dat zegt niets over hoe je geboren bent.De mensen die hun handje ophouden en niet willen werken die hebben het wel goed.Vies verrot Nederland.

     • Niet word geboren met geldproblemen? In welke wereld leef jij?

    • Beste Marja,

     sommige mensen gaan niet eens 1x op vakantie en hebben geen geld om de nieuwste telefoon of bank te kopen.. Het is dus wel erg makkelijk gezegd en kortzichtig dat het om keuzes maken gaat..

     Beantwoorden
    • Lucienne de Gier

     O is dat zo?? Jij kan in mijn portemonnee kijken?

     Beantwoorden
    • Ik ga niet 2x met vakantie hoor,het bankstel die ik heb ,heb ik al 10 jaar en tweedehands gekocht dus nee ik heb het niet helemaal niet breed dus spreek niet voor mij

     Beantwoorden
    • Niet iedereen kan het opbrengen. Ik koop geen vlees omdat het te duur is. Ik eet af en toe een rookworst of spekjes door de zuurkool. Of ik koop het goedkoop in de reclame. Maar meestal dus maaltijd zonder vlees. En geen nieuwe auto, bankstel of vakanties voor mij. Niet iedereen in Nederland kan die keuzes maken.

     Beantwoorden
   • Niet waar. Ik heb vorige week bij een slagerij (zonder een winkel) in Giessendam vers vlees (bieflappen) gekocht wat bijna 50 procent goedkoper blijkt dan hetzelfde vlees bij de Jumbo.. En bovendien absoluut vers en waanzinnig veel lekkerder….

    Beantwoorden
   • Een reden om wat vaker vegetarisch te eten (en voor het uitgespaarde geld 1-2x vlees bij de biologische slager te kopen). We moeten gewoon met zijn allen af van de dwangmatige verplichting om dagelijks vlees te eten.

    Beantwoorden
  • Bastiaansen

   Welke reputatie, supermarkten zijn allemaal het zelfde

   Beantwoorden
  • Reputatie?? Alles wat je daar koopt is troep haha wat een oplichters en vreselijk duur ook nog

   Beantwoorden
  • Maakt ze niks uit. Winst maken is de enige motivatie

   Beantwoorden
  • nou, hun fruit en groenten bederft anders ook verdraaid snel. ze hebben de reputatie om de betere super te zijn, in het hogere segment. dat is al lang niet meer zo. Ik ben er klaar mee. Beter terug naar de biologische slager en groenteboer. Die weten waar het vlees en de groenten vandaan komen

   Beantwoorden
  • Dat doen ze zeker wel maar niemand weet er van , oplichter zijn het.

   Beantwoorden
  • Inge Dijks

   Vorige maand kocht ik ern biologische riblsp bij AH.
   Achterop stond: geboren, gefokt en geslacht in Engeland.
   Dwz dat het bevroren is geweest voor transport naar nederland. Ziek detail: de slachtdatum staat niet op de verpakking.
   En geboren etc in Engeland dat zegt niks over waar in Engeland. Hoe ver is het lijk door Engeland gereisd?
   Dus AH???? Opportunisten die kleine ondernemers klem zetten, en niets om onze gezondheid geeft.
   Heb je de insecten knuffel actie gezien Afgelopen voorjaar????? Bakken vol fruitvormig snoep barricadeerden de gangen samen met vlinderknuffels.
   Ja hoor je klem eten aan snoep is echt gezond! En fijn voor de arme bijtjes en vlinders.

   Beantwoorden
 • Green fields biefstukjes, maar niet de kiloknaller mager gehakt… Er staat ook niets in het artikel dat in strijd is met de NVWA.

  Beantwoorden
 • Wat een onzin. Ben zelf slager, en heb voor meerdere supermarkten gewerkt. Dit nog nooit gezien of over gehoord.

  Beantwoorden
  • Omdat u er nooit iets van gezien hebt of over hebt gehoord is het onzin….. hmmm

   Beantwoorden
   • Wat een ontzettend dubieus bericht. Het is al 3 jaar oud, dit nieuws is verder op geen enkel ander nieuwsmedium geweest, het heeft geen bronvermelding, geen link naar het “onderzoek” van de consumentenbond en die “Emmy Uittewaal” die erin gequote wordt (wie de fuck moet zij voorstellen in dit bericht?) is verder ook op internet nergens te vinden.

    Bovendien wordt de structuur van meerdere malen ontdooid en weer ingevroren vlees ernstig aangetast en zouden miljoenen mensen er ziek van moeten zijn geworden.

    Beantwoorden
    • Annemarieke

     Ik vond dit ook al best apart, heb haar gegoogled maar kon geen LinkedIn vinden ofzo!

     Beantwoorden
   • Ja echt he, je moest eens weten hoeveel en wat er allemaal gebeurd wat wij niet weten!

    Beantwoorden
 • Wim van de camp

  Ze weten het nog geeneens bij AH , ze zijn alleen maar bezig hun leveranciers uit te knijpen en hun kwaliteitscontrole laat te wensen over …..

  Beantwoorden
 • Klopt, maar ook veel uit ons land en ook vers, broodje aap verhaal, a.h. heeft een hele hoge standaard eisen

  Beantwoorden
  • Nou eet jij nog lekker een stukje als jij je er goed over voeld. Maar zelf een beest slachten? Dat is zielig? Beetje hypocriet? Of ben ik nou gek? Dat dit überhaupt nog een discussie moet zijn laat alleen maar zien waar we als mensheid staan! Dat is pas zielig!

   Beantwoorden
  • A.H heeft geen hele hoge eis
   kwantiteit staat boven kwaliteit. Ik zeg niet dat ze slechte spullen leveren maar
   ik bevoorraad zelf meerder super markten. en ik ken je vertellen dat bij een Aldi de “vers” binnen gekomen goederen / producten strenger worden gecontroleerd als bijvoorbeeld een Jumbo of A.H

   Beantwoorden
  • En waarop baseert u dat AH “een hele hoge standaard eisen” heeft….?!

   Beantwoorden
 • Broodje aap verhaal, ben kok.van me vak, heb gewerkt bij AH heb dit soort onzin nog nooit gehoord. Ga onderzoek doen naar de handel en wandel van monsanto bijvoorbeeld.

  Beantwoorden
  • Ik ben ook afgestudeerd als kok, maar wilt niet zeggen dat jij weet hoe en wat en hoelang het vlees onderweg is geweest. Omdat je in de AH hebt gewerkt, LOL. Als er op een verpakking de herkomst van het vlees staat, bv. Australië. Dan denk jij dat het vers is overgevlogen en het beest de dag vantevoren is geslacht?! Hell nah

   Beantwoorden
 • P.J.holleman

  Ik heb vanmiddag nog heerlijke zelfgemaakte gehaktballen gegeten . En dat doe ik dikwijls. Iedereen vind ze heerlijk die ze bij mij eet. Ik ben er niet bang voor .Ik kijk naar het gehakt en als het er mooi uit ziet dan voel ik gewoon , die gehakt is goed. Waar ik ze ook zal kopen. Maar wie dit geschreven heeft of in de publiciteit wil brengen is denk ik lid van de dieren partij. Een verkiezing stunt. Of de keuringsdienst van waren let er niet goed op. Ik blijf voorlopig zolang ik gezond mag zijn mijn balletje gehakt wel eten.

  Beantwoorden
  • Ik kijk naar het dier en laat het mooie beest gewoon leven.
   Liever een vegetariër dan een dieronvriendelijke beschaving.

   Beantwoorden
   • Zoiets als in India. zijn de koeien heilig.

    Jij lult ook uit je nek.
    Dan laat jij ook alles leven. zoals ratten.

    Beantwoorden
 • Dom??! Moeten ze is zorgen dat biologisch en echt vlees betaalbaar wordt?

  Beantwoorden
 • Nou nee hoor, jij komt met een lulverhaal op die sticker staat het land van ‘laatste’ herkomst en niet van oorsprong of hoeveel landen er tussen zitten.
  Bewerkt vlees (gekruid/gemarineerd is nog erger dan hoeven ze helemaal geen herkomst meer te vertellen!
  Plus, meneertje weetnietveel je vergeet nog wat, de NVWA controleert op wettelijke eisen en soms kwaliteit, zolang alles volgens de wet gaat is er dus niets aan de hand, en laat die wet nou enkel vragen om het laatste land van herkomst.

  Beantwoorden
 • En dan nog niet vergeten dat Nederland het enige land in Europa is waar nog 50% zout water mag toegevoegd worden. Als ik in België gehakt koop en ik bak het moet ik er boter bij doen of het bakt aan. Als ik in Nederland gehakt koop en ik bak het moet ik er een pan water van afgieten.

  Beantwoorden
  • Idd…

   En dit verhaal klopt wel hoor.
   Mijn schoonvader had een import export bedrijf in vlees.
   De vrieshuizen liggen bomvol met van hot naar haar getransporteerd vlees.

   Beantwoorden
 • Nou nee, het vlees komt diepgevroren bij de slagers aan.
  Niks vers.
  Niks nog druipende koeien…
  Bevroren stukken vlees die ter plaatse ontdooit worden om te worden verwerkt.
  Alle vlees voor AH en DH wordt in Zaandam verpakt.
  Op 35 verschillende lijnen.
  Biefstukken worden verpakt op lijn 34 en 35.
  -Daar- komt het stickertje met de uiterste houdbaarheidsdatum erop.
  Maar dat vlees komt in grote hompen aan.
  Diepgevroren.
  Er staan ook grote vriesmachines die vlees in enkele minuten naar -25 brengen.
  Hoe ik dat weet?
  Ik werkte daar recent in de technische dienst.

  Beantwoorden
 • Lea lachman

  Wat een negatieve racistische reactie.
  Echt niet normaal. Koste het teveel moeite om gewoon te zwijgen.

  Ps er zal wel weer een lelijke reactie aan komen waaien, mogelijk nu mijn kant op. Aan racisme schiet het bij jou niets tekort, dus kom maar op. Bij voorbaat: “ik heb mijn zegje gedaan en zal niet meer reageren”. Een gelukkig racistisch leven verder. Hoop niet dat je op welke manier dan ook met eigen deeg terugbetaald wordt.
  ?

  Beantwoorden
 • De minst genadevolle

  Mensen kunnen zich heel goed illusies wanen merk ik al. Een aanbieder van het kaliber van een AH kan men nooit, maar dan ook echt nooit voorzien van dagelijks vers vlees. Het meeste geld verdienen slachthuizen en vleesverwerkers met export. Alles wat men niet kwijt raakt gaat de vriezer in. Voor een AH om structureel dagelijks “vers” vlees te kunnen aanbieden hebben zij een buffer nodig. En mensen, zo een buffer is geen wei met paardenbloemen op het land van boer Jan.

  Beantwoorden
 • Piggelmanus

  Je zou eerst de bron moeten onderzoeken men zegt waar rook is, is vuur. Is er iets uitgelekt wat de consument niet mag weten? Of een lulverhaal? Wel is het zo dat we er steeds meer achter komen dat we met veel dingen die we consumeren niet is wat het lijkt. Er wordt met veel voedsel geknoeid om het maar zo lang mogelijk te kunnen bewaren buiten de kleurstoffen om.

  Beantwoorden
 • Nooit die aflevering van Keuringsdienst gezien?
  Daaruit bleek dat het meeste vlees (AH) uit afrika komt, waar de koe geslacht wordt en vervolgens ingevroren voor transport naar engeland. Daar wordt de hele koe ontdooid om opgesneden te worden in grote stukken en weer ingevroren. Daarna weer ontdooid om het vlees tot zijn uiteindelijke vorm te verwerken (biefstuk, entrecote, gehakt, enz.) Vervolgens wordt het, je raadt het al, weer ingevroren voor transport naar de winkel. Daar wordt het vlees weer ontdooid voordat het in het koelvak belandt. Iemand de tel bijgehouden? Het vlees kan dan al 2 jaar oud zijn…
  De supervisor van de overslag in engeland werd gevraagd over de gevaren van ontdooien/invriezen en haalde lachend de schouders op. Bij navraag bleek de aanduiding “vers” slechts te slaan op “niet bevroren”.
  Hier bestaan dus geen wettelijke bepalingen voor.

  Beantwoorden
  • Doe eens een linkje naar die aflevering van de Keuringsdienst? Want u praat namelijk poep.

   Beantwoorden
 • Dat Ah zijn vlees invriest voor transport naar de winkels en daar weer ontdooit wordt voor het in het koelbak komt, klopt niet
  Het vlees komt vers, dus ontdooit met de vrachtauto naar de winkels !!!

  Beantwoorden
 • Vind het allemaal een beetje hypocriet , wat denk je wat er met vlees in bv restaurants gebeurd? Weten we niet en we eten er smakelijk van!!
  Kijk voor de aardigheid eens naar de ingrediënten van een toetje of snoep!! Vaak met varkens/ runder gelatine!!
  En snoep is soms langer dan een jaar houdbaar, we eten het allemaal!! Waar hebben we het over!!

  Beantwoorden
 • Gelukig een ik geen vlees van de ah en eet ik lekker vlees uit eigen land ah verkoop veel dierenleed vlees van uit het buitenland wand daar is dierenleed normaal nou voor mijn geen vlees van ah

  Beantwoorden
 • Gelukkig zijn er mensen die meelezen die wel verstand van zaken hebben. Bedankt voor deze aanvulling. Ik begrijp best dat mensen tegen de (grootschalige) vleesindustrie zijn, maar dit vind ik een tikkeltje aan de overdreven kant…. en waar zijn de bronnen/bewijzen/onderzoeksresultaten etc?

  Beantwoorden
 • Klop niets van
  Ben al 45 jaar slager vleesverwerker
  Heb dit nog nooit meegemaakt
  Zou ook kapitaalvernietiging wezen
  Om vlees pas na drie te verweken en te verkopen

  Beantwoorden
 • Alles is over geld niet onze gezonheid . Welkom in 2019 .

  Beantwoorden
 • geloof er niks van, zelf voor een vleesverwerkend bedrijf gewerkt waar we voor AH het vlees klaar maakte voor de verkoop…zeer strenge eisen en alles kwam dag vers van de slachterij af….

  Beantwoorden
 • Richard

  Nep nieuws! Een iedeer die verstand heeft van vlees ( koks, slagers, hobbykoks en bbq-ers weten dat als je vlees twee maal of vaker invriest het helemaal verkleurt naar bruin en groen. Denk je dat de supermarkten dit dan verkopen? Tante mien wil juist heel rood vlees dus gebruiken ze juist “te” vers vlees wat amper de tijd gekregen heeft om te besterven. Misschien gaan die diepvies partijen in snacks oid. Ik ben reeds 30 jaar (horeca) slager en heb vlees van over de hele wereld gezien maar ben werkelijk nog nooit vlees uit Noord Afrika tegen gekomen. Als je vlees naar Europa wilt exporteren zal het aan strenge eisen moeten voldoen. Broodje aap…

  Beantwoorden
 • Artikel is van jaar 2016 fijn dat mensen verder kijken dan hun neus lang is….

  Pfffff.

  Beantwoorden
 • eindelijk iemand die t kort en krachtig houd hahahaha

  Beantwoorden
 • goed zo bastiaanse,supermarkten zijn allemaal een pot nat !!

  Beantwoorden
 • Heb je ooit kippenbouten bij de supermarkt gehaald ? Om te barbequen
  bijvoorbeeld ? …..dan moet je voor de grap de volgende keer dat je barbequet ook eens wat kippenbouten kopen bij de turkse-slager …..leg ze dan
  maar eens naast elkaar en vergelijk wat je gekocht hebt ???
  Ik durf te wedden, dat je voortaan naar de Turkse-slagerij gaat ( meestal achterin de zaak, van de Turkse supermarkt )
  Wel gelieve het vlees EERLIJK en neutraal proberen te beoordelen !
  Je gaat niet meer terug naar AH dat zeg ik je. Overigens geldt dit ook voor het andere vlees wat daar te koop is ( varkensvlees hebben ze uiteraard niet, maar
  al het andere hebben ze wel )
  Probeer het maar

  Beantwoorden
 • @Marijke
  Helemaal niet je eens!!
  Turkse slager daar moet je zijn, daar is vers écht vers. Tevens betaalbaar

  Beantwoorden
 • Deze maatschappij is soft sinds de 2000 wat we zouden moeten doen is mis een beetje minder internet crap lezen luisteren en kijken en mis een beetje meer intuitie

  Beantwoorden
 • Kijk maar eens naar de Jumbo vandaag. 135 soorten vlees en vleeswaren uit de schappen gehaald wegens lysteria bacterie. Omdat het allemaal zo fris is en de controle zo goed. Geld verdienen is de enige drijfveer.

  Beantwoorden
 • Wat heeft dit te maken met dierenwelzijn. Wel goed lezen.
  Dit is al veel langer bekend.

  Beantwoorden
 • Albert Maat

  De mooie charmante reclames van de AH en andere grootgrutters staan niet garant voor hun reputatie.
  Alles wordt van a tot z uitgeknepen voor dat extra dubbeltje winst.
  Laat u geen zand in de ogen strooien door reclames die u moeten overtuigen dat ze het beste met u en het dierenwelzijn voor hebben.

  Beantwoorden
 • Weetje het is heel simpel om erachter te komen wie er liegt en wie niet. SMAAK is bewijs. Proef het zou ik zeggen. Vandaag bio rundergehakt van Ah……Tja zag er goed uit qua kleur, qua structuur . Rook boterachtig net bij de slager. Iets beviel me echter niet. 1 tintje klopte net niet. Het zou wel eens bevroren kunnen zijn geweest ja of een week geleden gemalen of iets dergelijks. Je zou er een 7+ voor kunnen geven. Er zit een smaakje in dat niet helemaal klopt. Prima voor her en der een Burger. Lekker voor een speciale gelegenheid of voor Bolognese? Nee! Wellicht dat de slager hals gebruikt??Beter kwaliteit vlees? Het zal vast! Bij de slager was het een 10. Daarbij moet ik wel zeggen dat je echt een goede slager moet treffen anders vriezen zij het net zo goed in! Hygiene is ook van belang, slagers zijn dat niet altijd. Vlees bedekken ze niet. Zijn 9 van de 10 x chagrijnig. Denk je dat slagers niet van te voren malen, lekker praktisch en hups ontdooien die handel?Supermarkt geeft wel een veilig gevoel. Netjes verpakt + houdbaarheidsdatum. Helaas qua kwaliteit en versheid niet de beste.

  Beantwoorden
 • vandaar dat bij dirk supermarkt varkens vlees vaak bedorven is ,als je het koopt.dit vaak meegemaakt in rotterdam

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *