Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Achterhoek

Kopmannen PVDA Oude IJsselstreek verzuren, tijd voor jong elan

Gulden Siner van Lokaal belang kaartte het al aan in de Gelderlander. De huidige kopmannen van de PVDA bepalen al geruime tijd het beeld dat de inwoners hebben van de lokale politiek. En dat is helaas niet zo best. Terugkijkende op de laatste jaren is het vooral machtspolitiek dat speelde in de Oude IJsselstreek. Oppositiepartijen gingen zich ergeren en burgers kwamen via diverse media in opstand. Een tijd terug leek de rust terug te keren. De PVDA verloor veel stemmen verloor en kwam in de oppositie terecht. Maar niets is minder waar. De PVDA kwam in opstand en gebruikte zelfs het middel waar ze zelf zo’n hekel aan hadden. Een WOB-verzoek. Een middel dat nodig is zodra de politieke leiders ernstige zaken verborgen houden. Een middel dat niet alleen verstrekkend is, maar ook veel ophef veroorzaakt bij de inwoners. Want waar rook is, is vuur denkt men als snel.

Maar dat is niet het enige. Steeds vaker wordt er negatief gereageerd via diverse media. Dit mag je verwachten van de burger, maar als raadsleden heb je een bepaalde verantwoordelijkheid. Sociale media is ideaal om de de gemeentepolitiek duidelijk naar de burger uit te leggen. Maar helaas verzanden ook deze raadsleden in negativiteit en helpen ze er opnieuw aan mee het aanzicht van de lokale politiek te verslechteren.

Verzuring

De politiek zou wat kunnen leren van de sport. Ga je te lang door dan verzuur je. De PVDA beloofde tijdens de verkiezingen in 2014 het anders te gaan doen. Had de PVDA niet beloofd jong elan in de partij te brengen? In 2014 werd tijdens de verkiezingen gesteld dat de PVDA ging voor een “mix van oud en nieuw”.  Enige tijd later werd dit al snel “Een team dat bestaat uit een mix van mensen met ervaring en deskundigheid”.  En de samenstelling van nu bestaat louter uit “ervaren krachten”.  Van de goede voornemens is weinig meer over.

De inwoners hebben afgerekend met het beleid van de PVDA van de voorgaande jaren.  De verantwoordelijken zitten er nog en dat is onbegrijpelijk. Om de negatieve, verzuurde uitstraling van de politiek in de Oude IJsselstreek te doorbreken, rest er niets anders dan een voorbeeld te nemen aan de sporter. Al is het mogelijk te laat. Een sporter stopt vóórdat hij verzuurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *