Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Achterhoek

Haverdil krijgt standbeeld bij DRU cultuurfabriek

Het bestuur van de DRU cultuurfabriek te Ulft heeft opdracht gegeven om een standbeeld te laten maken van oud-wethouder John Haverdil. “Dit is niet alleen voor ons maar ook voor John Haverdil een lang gekoesterde wens die in vervulling gaat”.

“Wij werden geïnspireerd nadat we het Vrijheidsbeeld in New York hadden bezocht, tijdens een werkbezoek”. Het beeld in Ulft zal net als het Vrijheidsbeeld worden voorzien van een fakkel. De fakkel zal kan worden ontstoken zodra er evenementen zijn. “Dit wordt zeker een blikvanger!”

Volgens het bestuur van de DRU cultuurfabriek worden de kosten betaald met belastinggeld. Hiermee laat iedere inwoner van de Oude IJsselstreek zijn waardering aan Haverdil blijken. “Haverdil heeft veel betekend voor de DRU cultuurfabriek. Wij zijn erg trots om dit voor hem te kunnen doen”.

Het beeld dat wordt gemaakt door de kunstenaar Henri te Vrijcke uit Heerlen zal in eerste instantie 9 meter hoog worden. “Belangrijk is echter dat het beeld ook vanuit de omliggende dorpen goed zichtbaar is. Het beeld is er namelijk niet alleen voor de inwoners uit Ulft. Mogelijk dat het beeld daarom toch hoger gaat worden. Het college moet nog met de extra hoogte instemmen, maar ze staan er zeer positief tegenover”. Het beeld zal worden geplaatst op de nog aanwezige sokkel, waar destijds het LOVE beeld stond. Over de hoogte van de kosten wilde het bestuur geen mededelingen doen. “Dat leidt alleen maar tot negatieve reacties. De burgers in de Oude IJsselstreek moeten kunst eerst leren waarderen, de kosten zijn daarbij van ondergeschikt belang”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *