Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Achterhoek

Van Balveren reageert teleurgesteld op standbeeld Haverdil

Oud-wethouder van Balveren uit de Oude IJsselstreek heeft teleurgesteld gereageerd op het voornemen bij de DRU cultuurfabriek een standbeeld te plaatsen van John Haverdil. “John was erg betrokken, maar ik heb op de achtergrond ervoor gezorgd dat ze voldoende middelen ter beschikking kregen. Ik ben erg belangrijk geweest voor de DRU, misschien wel de belangrijkste man”.

Volgens het bestuur van de cultuurfabriek is een standbeeld voor van Balveren wel degelijk te sprake gekomen. “We kunnen niet ontkennen dat hij belangrijk voor ons was, maar een beeld stuitte vooral op praktische problemen. Oud-wethouder van Balveren is in zekere zin wat klein van stuk. Een beeld van meer dan 10 meter zal dan te breed worden en niet meer passen op de nog aanwezige sokkel. Daarnaast is John hét gezicht van onze cultuurtempel”.

Van Balveren zegt dat hij het er niet bij laat zitten en in gesprek te gaan met het bestuur van de cultuurfabriek. “Er zijn nog zoveel vrije ruimtes waar een extra beeld zeker wel zou passen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *