Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Achterhoek

CDA Oude IJsselstreek wil meer geld voor DRU

Het CDA uit de Oude IJsselstreek wil een voorstel indienen om de huidige subsidie van ruim 1 miljoen per jaar aan de DRU cultuurfabriek, te verhogen met minimaal een half miljoen extra. Volgens het CDA is de huidige subsidie ontoereikend. “We streven niet alleen naar landelijke bekendheid, maar ook in Europa willen we de DRU cultuurfabriek verder op de kaart zetten. Voor het aantrekken van grote artiesten is meer geld nodig, vandaar dat we minimaal een half miljoen per jaar extra willen reserveren”. Grote publiekstrekkers zijn ondermeer een circus zoals in Monte Carlo, waarvoor prins Reinier van Monaco kan worden benaderd. Ook bekende namen als André Rieu, en Eros Ramazzotti passen in de nieuwe benadering van het CDA. “Aan de overzijde hebben we voldoende ruimte, waar tot wel 100.000 bezoekers ontvangen kunnen worden. Wel zal de nog bestaande boerderij moeten worden afgebroken. Ook de toegangsweg vanaf Silvolde zal versneld kunnen worden aangelegd.”.

Financiering
Onduidelijk is hoe het CDA dit wil financieren. Volgens het CDA is er voldoende ruimte en zien ze verschillende mogelijkheden om het geld bij elkaar te krijgen. “We willen nog meer gaan inzetten op goedkope Alfahulpen. Verder willen we meer bomen gaan kappen en geld ophalen met de verkoop van hout. In onze gemeente staan nog steeds meer dan 30.000 bomen en omgerekend is dat veel geld, zeker gezien de hoge houtprijs op dit moment. Daarnaast verwachten we met de invoering van nieuwe parkeertarieven in Ulft een grote bijdrage te kunnen leveren”. Andere besparingsmogelijkheden denkt het CDA te vinden in ondermeer het stopzetten van investeringen in de kern van Gendringen en het verlagen van de subsidie van diverse verenigingen. “Wij vinden het trouwens nog steeds erg jammer dat we bijstandsgerechtigden niet langer verplichte werkzaamheden kunnen opleggen. Dat bracht veel geld in het laatje”.

Oppositie
De oppositie in de Oude IJsselstreek blijkt trouwens tegen de verhoging van de subsidie. De PVDA vindt het schandalig dat de subsidie wordt verhoogd. “We zijn altijd tegenstander geweest van het feit dat de DRU jaarlijks  een subsidie ontvangt. De cultuurfabriek dient op eigen benen te staan, anders hebben ze volgens ons geen bestaansrecht”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *