Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Binnenland

Nederlander (38) opgepakt in Turkije

De Nederlander Jeremy V. uit Dongen (38) is in Turkije vrijdagmiddag opgepakt, tijdens zijn vakantie in de badplaats Marmaris. Jeremy V. werd  volgens getuigen vanuit het hotel hardhandig opgepakt en voor verhoor meegenomen. De familie tast in het duister over de reden en heeft direct contact opgenomen met de Nederlandse ambassade.

Volgens de ambassade is er nog geen duidelijkheid over de arrestatie.  Wel zijn er vermoedens: “Mogelijk heeft het te maken met zijn negatieve uitlatingen op social media”. De ambassade waarschuwt Nederlanders voorzichtig te zijn zich negatief uit te laten over de heersende president Erdogan, vooral als ze een vakantie hebben gepland naar landen als Turkije. “Vrijheid van meningsuiting is erg lastig op dit moment in Turkije. Het is verstandig om facebook en twitter te controleren voordat men naar Turkije vertrekt. Een veilig verblijf kunnen we anders helaas niet garanderen”.

De familie heeft al aangegeven op korte termijn naar Turkije te vertrekken om Jeremy te bezoeken. De ambassade heeft aangegeven de familie daarbij te ondersteunen, zoals in alle gevallen, waarbij Nederlandse burgers zijn betrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *