Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Achterhoek

Mogelijk 30 asielzoekers in kerk Varsselder

Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) heeft meer noodopvang nodig. Dat heeft directeur Gerard Bakker woensdag gezegd. Volgens Bakker zullen faciliteiten nodig zijn die verder sober van inrichting zijn. “Het gaat nadrukkelijk om noodopvang voor mensen die anders geen dak boven hun hoofd hebben.”

De kerk in Varsselder blijkt een ideale locatie te kunnen zijn, aangezien het gebouw op dit moment leeg staat. Daarnaast staat de naaste buurt positief tegenover de opvang van asielzoekers. De kerk biedt de mogelijkheid tot het herbergen tot wel 30 asielzoekers.
Gezien de enorme hoeveelheid vluchtelingen die op dit moment naar ons land komen, zullen allerlei voorzieningen moeten worden getroffen. “Elk dorp zal hiermee te maken krijgen. Gelukkig is de acceptatie in kleine dorpen erg groot”. Op welke termijn de asielzoekers in de Varsselderse kerk zullen worden ondergebracht is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *