Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Geen categorie

Ben jij echt zo begaan met je eigen dorp?

Sinterklaas is weer uit Nederland vertrokken en velen van ons zijn bedolven onder de vele cadeaus. Van heerlijke chocolade letters, goedkope snuisterijen van de Action, tot dure apparatuur.

Maar wat als je nu eens goed nadenkt over al die cadeaus die je heb aangeschaft. En dan gaat het nog niet eens over de vraag of ze nuttig zijn, maar veel belangrijker is de vraag wáár je ze hebt gekocht.

Leefbaarheid

Een tijdje geleden maakte je je nog druk over het feit dat de leefbaarheid in jouw dorp achteruit gaat. Er is verval, winkels moeten sluiten, en veel panden staan al leeg… En dan die gemeente, die ambtenaren op het gemeentehuis, nee die doen helemaal niets voor je dorp. Nee jijzelf wist het wel, je hebt vaker via Facebook gereageerd en je bent zelf zeer begaan met je eigen dorp…. Of toch niet?

Helaas… De Sinterklaas cadeaus heb je grotendeels online gekocht, want je was druk, je had te weinig tijd om alle winkels langs te gaan en het scheelt ook nog een paar euro denk je dan. Eigenlijk heb je, misschien wel onbewust, zelf meegewerkt aan het verval van je eigen dorp.

Herkansing

Maar gelukkig, je krijgt een herkansing: Kerst komt eraan. Dat is de perfecte tijd om nog eens goed na te denken over de aanschaf van al je spullen. Ga eens na of alles wat je online hebt aangeschaft ook niet in jouw dorp of net een dorpje verder te verkrijgen is. Dan, ja dan help je echt mee aan het behoud van de leefbaarheid in jouw dorp. Het is eigenlijk heel erg makkelijk en je kunt er vandaag nog mee beginnen…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *