Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Binnenland

“Agent krijgt bonus bij uitschrijven van boetes”

De politie moet weer meer boetes gaan uitdelen, dat is één van de speerpunten van het nieuwe beleid van de Nationale Politie. Om dit te bereiken wil de Nationale Politie een bonusregeling invoeren voor de agent op straat. “Op dit moment schrijft een agent hooguit 15 boetes per jaar uit, dit moeten er weer honderden per jaar worden”, zegt Andre Ekkers, woordvoerder van de Nationale politie. “Een bonusregeling zal daarbij positief werken en het aantal boetes zal daardoor sterk kunnen toenemen”.

Hoogte bonusregeling
‘Deze methode wordt al jaren toegepast in het bedrijfsleven, hieruit is gebleken dat werknemers gemotiveerder zijn bij een extra beloning”,  Andre Ekkers wil zich niet uitlaten over de hoogte van de bonusregeling, wel laat hij weten dat de bonus “ergens tussen de 15 en 25 % van het boetebedrag” zal liggen.

De Politievakbond is in eerste instantie positief over de extra bonus. “Wij strijden al jaren voor een beter salaris”. Het politievak is veel zwaarder geworden en deze bonus vinden we een goede regeling”, aldus Henri Timmermans van de Politievakbond. “Het is een win-win situatie, de overheid ontvangt extra geld en de agent op straat kan zijn salaris extra aanvullen”.

Duizenden euro’s extra
Verschillende organisaties die opkomen voor de belangen van burgers hebben furieus gereageerd op de aankondiging van de Nationale Politie. “Schofterig en schandalig” en “Straks staat er achter iedere boom of struik weer een politieagent”.  Volgens de vereniging van automobilisten gaat de agent op straat straks met duizenden euro’s extra naar huis. “Fanatieke agenten zullen straks om elk wissewasje een bekeuring gaan uitdelen. Het waarschuwen bij lichte vergrijpen is er dan niet meer bij. Bovendien zijn de boetebedragen al veel te hoog”.

Dat boetes vaak te hoog worden gevonden wimpelt de Nationale politie af, “De politieorganisatie is de laatste jaren sterk gegroeid, zonder uitschrijven van extra boetes zijn de opbrengsten te laag om aan de gestegen kosten te kunnen voldoen”. Ook geeft de Nationale Politie aan dat het niet ten koste gaat van ander politiewerk. “In het oplossen van misdrijven bleken we al niet erg sterk te zijn, slechts een klein deel van alle misdrijven werd door ons opgelost. Het inzetten van minder agenten voor het oplossen van misdrijven zal niet veel verschil maken”. aldus de Nationale Politie. Wel geeft politiewoordvoerder Andre Ekkers aan dat “door het nieuwe beleid gaat de politie een betere en pro- actieve rol spelen binnen de gemeenschap”.

Een gedachte over ““Agent krijgt bonus bij uitschrijven van boetes”

  • Ik ben zeer benieuwd of Boa´s in 2023 nog steeds een bonus of ander soort beloning ontvingen bij het uitschrijven van een boete?
    Ook ben ik nieuwsgierig of zo´n verbalisant wel/niet bevoegd is om zo´n boete kwijt te schelden?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *