Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Algemeen

“Medewerkers van de belastingdienst voelen zich amper schuldig”

Medewerkers van de belastingdienst voelen zich nauwelijks schuldig bij het onder druk zetten van mensen om toch maar de belasting te betalen.

Dat blijkt uit een studie van de Nederlandse universiteit uit Den Haag. De onderzoekers keken naar het brein van diverse testpersonen van de belastingdienst waarbij zij vroegen om mensen onder druk te zetten die hun belastingschuld zouden moeten voldoen.

In vergelijking met normale burgers, voelden medewerkers van de belastingdienst zich amper schuldig. Dit komt doordat het voor deze laatste groep lastig is zich in te leven in het gevoel van mensen. “De resultaten van het onderzoek laten zien dat belastingmedewerkers belevingen op andere manieren verwerken”.

De belastingdienst reageerde dat ze zich niet kunnen vinden in de resultaten van het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *