Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Achterhoek

Groot olieveld ontdekt bij boringen voor hoogspanningsmasten

De gemeenten Doetinchem en Oude IJsselstreek zijn in extase, nadat Tennet vorige week is gestuit op een mogelijk groot olieveld. Sinds vorige week zijn de werkzaamheden voor de aanleg van de hoogspanningsmasten tussen Etten en Doetinchem dan ook stilgelegd. Volgens Tennet zal er nu verder onderzoek worden gedaan. “Dit levert wel enige vertraging op in de bouw van de hoogspanningsmasten”.

Woordvoerder Eric Heinen van de gemeente Doetinchem is verheugd, na de vondst van dit mogelijke veld. “Als deze olie geëxploiteerd kan worden, betekent dat we als gemeente een rooskleurige financiële toekomst kunnen verwachten. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de diepte en de grootte van het veld”.

Nu rijst echter de vraag op welk grondgebied het olieveld zich bevindt. Beide gemeentes claimen in ieder geval al dat het hun grondgebied is. Volgens Eric Heinen is het duidelijk en hoort dit deel bij Doetinchem. Technisch forensisch expert van de Gemeente Oude IJsselstreek vindt het onzin: “Het gebied ligt overduidelijk in de Oude IJsselstreek”. De discussie is in ieder geval al verhit geraakt.

Tennet wil zich niet mengen in de hele discussie. en is van mening dat eerst serieus moet worden onderzocht of de olie ook daadwerkelijk effectief gewonnen kan worden. Daarnaast moet men volgens Tennet niet onderschatten dat dit ernstige gevolgen voor het milieu kan hebben.

 

2 gedachten over “Groot olieveld ontdekt bij boringen voor hoogspanningsmasten

  • Doetinchem en gemeente Ouder Ijsselstreek laten we even duidelijk zijn.
    De grond is gewoon van de Nederlanders.

    Beantwoorden
  • De aardbevingen en schade krijg je er ook gratis bij. Zie de problemen in het Noorden van het land.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *