Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Achterhoek

Oude IJsselstreek bezorgt Corné gouden tijden met de afvalverbrandingskachel

Corné beleeft gouden tijden, vooral nu gemeenten de burger laten betalen voor elke keer dat de afvalcontainer wordt geleegd. Corné verkoopt namelijk kacheltjes, nee niet zomaar kacheltjes, maar ‘afvalverbrandingskachels’. “In elke gemeente waar ‘betalen-per-leging’ wordt ingevoerd, schiet de verkoop de lucht in”, aldus Corné”.

Ieder huishouden 4 containers
De gemeente Oude IJsselstreek gaat ieder huishouden voorzien van nieuwe containers, in 4 gezellige kleurtjes om het straatbeeld wat op te fleuren. Onder het mom van betere afvalscheiding en uitingen als ‘het is goed voor het milieu’ heeft de gemeente Oude IJsselstreek de ultieme wijze gevonden meer inkomsten te genereren, waarbij de burger bovendien een ‘wat-ben-ik-goed-bezig’ gevoel wordt bezorgd. “Nee, het is geen ordinaire belastingverhoging, zo mag je het niet zien, we zijn juist goed bezig”, aldus de gemeentelijke woordvoerder.

Volgens Corné is de afvalverbrandingskachel de ideale oplossing. “Men kan per keer een grote vuilniszak verbranden, alle soorten afval kan de kachel aan. Van plastic tot papier, nat of droog. Dit komt doordat de kachel een uitgekiende verbrandingstechniek heeft, waardoor er geen rook of geurtjes vrijkomen. Daardoor is deze kachel ook goed te gebruiken in woonwijken”. Corné vertelt verder dat hij eigenlijk heel erg goed bezig is. “Je ziet dat in deze gemeenten steeds meer afval in sloten en bosjes wordt gedumpt. Ik voorkom dit juist, doordat men het nu op goedkope wijze kan verbranden”.

Corne Corné vertelt enthousiast over zijn afvalverbrandingskachel.

Een woordvoerder uit de gemeente Oude IJsselstreek vindt dat dit alternatief niet de bedoeling is. “De gemeente houdt rekening met bepaalde extra inkomsten. Afval brengt ons namelijk erg veel geld op. Als inwoners zelf het afval gaan verbranden zullen we minder inkomsten genereren. En het extra geld moet toch ergens vandaan komen”.

Corné denk er intussen het zijne van. “Trouwens had ik al verteld dat we ook een versie hebben met extra glasruitjes? Mensen kunnen dan dubbel genieten: besparen op afvalkosten en ze zien ook nog eens leuke vlammetjes”. Dat Corné creatief is blijkt wel uit het feit dat hij de afvalverbrandingskachel combineerde met een pizzaoven. “Maar helaas gaf dat een wat vreemde bijsmaak”.

De afvalverbrandingskachels zijn binnenkort verkrijgbaar via diverse winkels. “Er hebben zich al meerdere geïnteresseerde winkeliers gemeld uit Ulft en Gendringen”. Corné is enthousiast, de woordvoerder wat minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *