Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Binnenland

Corona: Scheidingsaanvragen stijgt tot recordhoogte

Door de corona crisis is een groot deel van werkend Nederland thuis komen te zitten, met alle gevolgen van dien. Het aantal scheidingsaanvragen is schrikbarend toegenomen.

Volgens onderzoeker Edwin Bax is dit slechts het puntje van de ijsberg. De meesten zitten pas 2 weken thuis en naar verwachting gaat dit nog wel langer duren. Daarnaast moet de zomervakantie nog komen, wat normaliter een piek in het aantal scheidingen veroorzaakt. Onderzoeker Bax houdt zijn hart vast. Als dit zo doorgaat loopt het aantal scheiding misschien wel richting 60% van alle gesloten huwelijken.  Nu ligt het nog rond de 40%.  “Een huwelijk loopt dus bijna altijd uit op een scheiding. Het is van belang daarmee rekening te houden voordat men in het huwelijksbootje stapt”.

Een scheiding wordt natuurlijk niet door de crisis zelf veroorzaakt. Vaak zijn er onderliggende problemen die tijdens deze crisis nog duidelijker worden. Uit ons onderzoek kregen we dan ook vele uiteenlopende reacties van ergernissen, welke tijdens het thuiswerken naar boven kwamen “Mijn man ruikt vies, ook overdag, dat had ik nog niet meegemaakt. ’s avonds wel, maar ik dacht dat het door het harde werken kwam”.  of “Mijn man is al 5 kg aangekomen, zo wil ik hem niet meer”. Ook lopen spanningen op omdat ‘een geheime intensieve werkrelatie’ een goede uitlaatklep kan zijn. “En die is er ook niet meer door het thuiswerken”.

Vanwege de corona crisis is er een wachtlijst om de scheiding te kunnen regelen. “Partners dienen het dus nog even samen uit te houden, maar dat zal een lastige opgave worden”.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *