Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
AchterhoekAlgemeenBinnenland

Blote protestfietstocht leerkrachten “de Wesenthorst”

Leerkrachten van de school “de Wesenthorst” uit Ulft gaan op de fiets protesteren tegen verharding en verrechtsing van de maatschappij. De protest fietstocht zal op woensdag 15 maart gehouden worden, tijdens de dag van de tweede kamer verkiezingen.

Naakt
“Normaliter is het lastig aandacht te krijgen voor onze standpunten. Vandaar dat we deze protesttocht naakt zullen gaan afleggen”.  Aldus Hans ter Selle “En die aandacht hebben we gekregen!  Op enkele negatieve reacties van ouders, zijn velen zeer positief over dit initiatief. Bovendien hebben het RTL nieuws, en ook de NOS ons benaderd voor een item op 15 maart.

Aandacht voor verharding in de maatschappij
Het doel van deze naakte fietstocht is om duidelijk te maken dat de maatschappij steeds harder wordt. De leerkrachten willen de inwoners van de Oude IJsselstreek duidelijk maken dat zij hèt verschil kunnen maken door te stemmen op partijen die deze verharding en verrechtsing tegenaan. “Helaas zijn er de laatste tijd steeds meer partijen die op populistische wijze hun mening proberen door te drukken. Wij proberen de inwoners hiervoor te waarschuwen”

In eerste instantie was het de bedoeling dat ook leerlingen mee zouden doen aan deze fietstocht. Maar volgens ter Selle heeft er tot nu toe geen enkele leerling zich opgegeven. “Dit vinden we erg jammer. Ik denk dat leerlingen nog niet zo bezig zijn met deze maatschappelijke onderwerpen”.

 

7 gedachten over “Blote protestfietstocht leerkrachten “de Wesenthorst”

 • Coenraad van Amersfoort

  Dit is toch niet te geloven! Wat mensen niet doen voor een beetje aandacht! Belachelijk!!

  Beantwoorden
 • Als ze maar een eerst een zadelpetje van de PvdA op het zadel doen! Ze hebben er nog wel een paar!

  Beantwoorden
 • “Maar volgens ter Selle heeft er tot nu toe geen enkele leerling zich opgegeven. “Dit vinden we erg jammer. Ik denk dat leerlingen nog niet zo bezig zijn met deze maatschappelijke onderwerpen”…ja ik denk dat jullie puberende studenten weinig trek hebben om met hun blote kont op de fiets te zitten.

  Beantwoorden
  • Precies. . Zet je aan het denken of de leerkrachten hun doelgroep wel kennen

   Beantwoorden
  • Binnenkort willen ze als je het niet oppas nudists lesgeven.. leerlingen die gaan niet naakt..

   Beantwoorden
 • deze actie is wel ludiek en trekt zeker de aandacht, maar of het de mensen aan het denken zal zetten over politieke partijen?? Ik verwacht het niet, als dit het enige is wat de leerkrachten gaan doen. Er zal iets meer inhoud aan gegeven moeten worden, anders gaat het alleen maar om het bloot.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *