Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Achterhoek

Drankje & winkelen Doetinchem loopt uit de hand: Overlast door dronken jongeren

Het idee om een drankje te schenken bij het shoppen in Doetinchem is volledig uit de hand gelopen. Groepen beschonken jongeren hebben in Doetinchemse winkels veel overlast veroorzaakt. Vele winkels bieden namelijk de mogelijkheid om vanaf een bepaald aankoop bedrag gratis drank te nuttigen. En jongeren hebben dat volop ontdekt. Volgens enkele aanwonenden zijn enkele slechtlopende winkels veredelde cafés geworden.

“Hier tegenover zit een kledingzaak die op sterven na dood was. Maar ze bieden nu de mogelijkheid om vanaf een aankoop bedrag van € 20,- onbeperkt te drinken. Sinds enkele weken loopt het hier storm. En het bijzondere is, dat we bijna geen kleding meer zien hangen”. “Het is gewoon een veredeld café geworden” Aldus een omwonende.

„Een aantal van de deelnemende zaken zocht de wettelijke marges al op”, zegt Peter Drenth, wethouder van de gemeente Doetinchem. „Die zaken doen ook mee aan de pilot.”

Volgens omwonenden moet de pilot onmiddellijk worden beëindigd. “De jongeren plassen tegen de gevels, omdat er geen toiletten zijn. Daarnaast worden ze baldadig en dit leidt tot vernielingen”.

De proef duurt tot 1 februari 2017. Echter blijkt uit enkele rechtzaken dat de gemeente illegaal bezig is en de wet overtreedt. Mogelijk dat dit fenomeen snel wordt beëindigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *