Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Algemeen

Afvalcontainer slikt vrouw in

De brandweer rukt steeds vaker uit, om vrouwen uit gevaarlijke afvalcontainers te redden. Afgelopen week was het weer raak. Onder meer in Delfzijl en Arnhem moesten 2 vrouwen gered worden nadat deze door de afvalcontainer werden ‘ingeslikt’.

De vrouwen waren op zoek gegaan naar hun sleutels, die in de container waren terechtgekomen. Na diverse pogingen bleek de container zichzelf te sluiten. “Dit zijn 2 opvallende zaken, maar staan niet op zich”, aldus een medewerker. “De afvalcontainers lijken erg gevaarlijk te zijn en zouden allemaal moeten worden gecontroleerd. Eventueel moeten deze extra beveiligd worden”.  Volgens een medewerker zouden afvalcontainers moeten worden voorzien van een alarmknop aan de binnenzijde of een deurtje die van de binnenzijde te openen is.

Ook in Achterhoekse gemeenten staan veel van dit soort afvalcontainers. Echter in deze regio is niet bekend of dit reeds eerder is voorgekomen. “Maar we moeten er snel bij zijn, voordat er echte ongelukken gebeuren”, aldus de medewerker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *