Neerlander

Regionale nieuws site met artikelen die prikkelen, soms serieus en onthullend en bezijden waarheid

Neerlander
Binnenland

Betutteling in Utrecht: € 400,- boete als men na 1 januari de barbecue aansteekt!

Utrecht draaft door en zet de plannen voort en gaat daarbij zelfs zover dat het barbecueën per 1 januari verboden wordt. Dit besluit is opgenomen in een nieuw beleidsvoorstel, waarin verschillende maatregelen worden aangekondigd om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Een woordvoerder uit de gemeente Utrecht, tevens lid van de Dierenpartij, licht toe: “Barbecueën draagt niet alleen bij aan luchtvervuiling, maar stoot ook schadelijke stoffen uit. Het is een van de grootste veroorzakers van fijnstof. Bovendien past het bereiden van vlees op deze manier niet meer in deze tijd. Duizend jaar geleden kookten mensen op een houtvuur en aten ze vlees, maar dat is een gewoonte waar we nu afscheid van moeten nemen,” aldus de woordvoerder.

De betrouwbaarheid van de Utrechtse politiek wordt in twijfel getrokken door de rest van het pakket aan maatregelen, dat ook gericht is op het beperken van benzine- en dieselauto’s, evenals het gebruik van hout- en pelletkachels. Dat laatste roept vooral vragen op, aangezien inwoners drie jaar geleden nog subsidie kregen om een pelletkachel te installeren, en nu juist subsidie krijgen om deze weer te verwijderen.

Veel Utrechters voelen zich geraakt door deze ingrijpende maatregelen. Hoewel het doel van een schonere lucht op termijn misschien wordt bereikt, lijkt het erop dat het normale dagelijks leven in Utrecht steeds verder wordt ingeperkt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *