Heeft Rutte dictatoriale trekjes?

Rutte heeft een bedenkelijk dieptepunt bereikt, vooral na het negeren van het referendum waar de meerderheid zich uitsprak tegen een samenwerking met de Oekraïne. De vraag is of Rutte de democratie in Nederland nog wel respecteert. Gezien zijn werkwijze lijkt Rutte steeds meer dictatoriale trekjes te krijgen.

Ondanks een duidelijke tegenstem van de meerderheid, legt Rutte deze uitslag naast zich neer. Rutte ze dat Nederland zichzelf binnen de EU zou isoleren als het op voorhand zou zeggen het verdrag niet te ratificeren.  En dit is niet het enige. Ook tijdens de crisis in Griekenland heeft Rutte vóór een grotere lening aan Griekenland gestemd, terwijl de meerderheid van de Nederlandse bevolking tegen was. Daarnaast is Rutte in het geheim betrokken bij het TTIP-verdrag met de Verenigde Staten. Dit niet openbare verdrag wordt vervolgens geïmplementeerd zonder dat de Tweede Kamer een tegenstem kan uitbrengen. Verder staat Rutte bekend als “man van de achterkamertjes”. Zijn politieke problemen worden in het geniep in achterkamertjes bekonkeld. Democratie is een vies woord…

Volgend jaar zijn er verkiezingen, de kiezer lijkt nu al af te rekenen met de loze beloften van deze ondemocratische premier. De VVD zal zeker worden gehalveerd, tenzij de partij op de proppen komt met een nieuwe, betrouwbare leider. Een democratisch leider zonder dictatoriale trekjes.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *